logo

Info

Värinäkyjä – Yrjö Saarinen -verkkojulkaisu

Verkkojulkaisu esittelee artikkeleiden ja teoskuvien välityksellä Jyväskylän ja Hyvinkään seudulla vaikuttaneen Yrjö Saarisen (1899–1958) elämää ja taidetta. Tunteen voimalla maalannut värimaalari ihastutti ja vihastutti yleisöä ja taidekriitikoita 1930–1950-luvuilla. Lisäksi sivustolla on väreihin ja väriteorioihin liittyvää pedagogista aineistoa ja tehtäviä sekä vuonna 2021 valmistunut Tourujoki-video. Saarisen Jyväskylä-aiheisista maalauksista noin puolet kuvaa Tourujoen ympäristöä. Verkkojulkaisu taustoittaa Jyväskylän taidemuseossa 17.9.2021–9.1.2022 esillä olevaa Yrjö Saarisen näyttelyä.

Verkkonäyttelyn tekijät

Käsikirjoitus ja toimitus

Seija Heinänen ja Teija Lammi

Artikkelit

Seija Heinänen, tutkija, Jyväskylän taidemuseo
Pertti Karjalainen, kuvataiteilija

Kuvat

Kuvaajat ja kuvien oikeudenhaltijoiden tiedot kuvien yhteydessä. Kuvat ovat tekijänoikeuden ja/tai lähioikeuksien suojaamia.

Aikajana

Seija Heinänen

Tuokiokuvia, Tourujoki 2021 -videoteos

Kuvaus: Mikko Auerniitty & Juho Yläjärvi
Leikkaus ja äänet: Jesse Liimatainen
Tuottaja: Jyväskylän taidemuseo, 2021

Värioppia, pedagoginen aineisto

Tekstit: Oona Rohde, Sirpa Turpeinen, Janina Vuoti
Värit ja illuusiot -osio: Pertti Karjalainen ja värioppikurssin opiskelijat Jyväskylän yliopiston kesäyliopistossa: Heli Laitinen, Jaana Oikari, Anna-Leena Siitari, Heli Kangaspunta, Raisa Rautkorpi, Hanna Harju, Tiina Muittari, Seija Muittari, Soila Tuominen ja Tiina Alanen.

Web design ja verkkokäsikirjoitus

Anssi Harjula, Harjula web&dev

Tuotanto

Jyväskylän taidemuseo, 2021

Tekijänoikeudet

© Jyväskylän taidemuseo, kirjoittajat, valokuvaajat, videokuvaajat, Kuvasto

Sivuston aineisto on tekijänoikeuslain suojaamaa. Jyväskylän taidemuseo ei voi luovuttaa käyttölupaa sivulla olevalle aineistolle, jonka tekijänoikeudet kuuluvat kolmannelle osapuolelle. Tällaisen aineiston kopiointi- ja julkaisulupa haetaan kyseisen aineiston oikeudenhaltijalta. Sivustoa saa käyttää tietolähteenä hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti.

Julkaisutiedot

Julkaistu: syyskuussa 2021
Julkaisija: Jyväskylän taidemuseo
URL: www.yrjosaarinen.varinakyja.fi
ISSN-L 1799-6929
ISSN 1799-6929